26 Eylül 2011 Pazartesi

bezelyeli pilav






Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 kase  bezelye
2 yemek kaşığı  tereyağı
tuz



Yapılışı
Pirinçleri  iyice  yıkayıp     tencerede erittiğimiz   yağımızın içerisinde   1-2 dk.  kavuruyoruz    bezelyeleri de ekleyip  biraz daha kavurduktan sonra  içerisine  kaynamış sudan    4 su bardağı  ilave  ediyoruz   2 çay kaşığı tuzuda  döküp   pilavımızı  suyunu  çekene kadar pişiriyoruz   suyunu tamamen  çektikten sonra   ocağı söndürüp  demlenmeye bırakıyoruz .   Tencerenin üzerine  kağıt havluda   örtebilirsiniz   
AFİYET  OLSUN

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

bezelyeyide pilavıda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bezelyenin en çok yakıştığı yerlerden biri.
Ellerine sağlık..