16 Eylül 2011 Cuma
türlü güveç
Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
1kg. patlıcan
2 patates
3 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
tuz
su
Yapılışı
Kuşbaşı eti önceden biraz pişirin patlıcanları alacalı soyup doğrayıp tuzlu suda bekletelim patatesleri biberleri doğrayalım patlıcanların suyunu süzüp doğradığımız sebzeleri birlikte yağda biraz soteleyelim
güveçimizin içerisine bir kat sebze bir kat etten koyup , isteğe göre üzerine domates doğrayalım salçayı biraz suda ezip yemeğin üzerine dökelim hafif ateşte yemeğimizi 45 dk. pişirelim yemeğimiz hazırdır
AFİYET OLSUN ......
Not : Benim verdiğim miktarlar orta büyüklükte bir güveç için siz büyük güveçler için malzemeleri çoğaltabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
güveçte pişen yemeğin kokusu hep farklı olur.lezzetide çok farklıdır.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Güveçte pişmenin lezzetiyla harika olmuştur.Hele birde odun ateşinde pişerse.Mıımmmm.
Sevgilerimle...
benim gibi soğan sarımsak yemeyen biri için hazırlanmış bir nfis yemek resmen..ellerine sağlık ..çok güzel bir görüntüsü var..
canım bende cumartesı gunu yaptım resımler de o kadar benzıyor kı bazen boyle tesadufler oluyor işte ellerın dert gormesın cok guzel gorunuyor
Yorum Gönder