16 Eylül 2011 Cuma

türlü güveç




Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
1kg. patlıcan
2 patates
3 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
tuz
su




Yapılışı
Kuşbaşı  eti önceden  biraz  pişirin  patlıcanları  alacalı   soyup doğrayıp tuzlu suda bekletelim patatesleri biberleri  doğrayalım   patlıcanların suyunu süzüp    doğradığımız  sebzeleri  birlikte  yağda biraz soteleyelim
güveçimizin  içerisine  bir kat sebze bir kat etten  koyup   , isteğe göre üzerine  domates doğrayalım  salçayı biraz suda ezip   yemeğin üzerine  dökelim   hafif  ateşte   yemeğimizi 45 dk.  pişirelim  yemeğimiz  hazırdır
AFİYET OLSUN ......




Not : Benim  verdiğim   miktarlar  orta büyüklükte  bir  güveç için  siz  büyük güveçler  için  malzemeleri   çoğaltabilirsiniz

4 yorum:

sevda dedi ki...

güveçte pişen yemeğin kokusu hep farklı olur.lezzetide çok farklıdır.ellerine sağlık canım.sevgiler.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Güveçte pişmenin lezzetiyla harika olmuştur.Hele birde odun ateşinde pişerse.Mıımmmm.
Sevgilerimle...

disal dedi ki...

benim gibi soğan sarımsak yemeyen biri için hazırlanmış bir nfis yemek resmen..ellerine sağlık ..çok güzel bir görüntüsü var..

zeymuran dedi ki...

canım bende cumartesı gunu yaptım resımler de o kadar benzıyor kı bazen boyle tesadufler oluyor işte ellerın dert gormesın cok guzel gorunuyor