16 Ağustos 2011 Salı

Ramazan ayının vazgeçilmezi Güllaç




Malzemeler
Güllaç yaprakları
3 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker

çekilmiş ceviz



Süslemesi için

nar
çekilmiş antep fıstığı , ceviz, fındık


Yapılışı

yapraklar şekerli ılık sütle ıslatılarak tepsiye sarılır her yaprağı tepsiye sararken üzerine çekilmiş fındık veya ceviz serpilir en son kalan yaprağı da sarıp üzerini nar antep fıstığı veya fındık ile süsleyerek buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz (ceviz kararttığı için koymayabilirsiniz  )  AFİYET OLSUN


Not : Servis yaparken üzerine gülsuyu serpebilirsiniz

4 yorum:

KURBİ dedi ki...

blogunuz hayırlı, postlarınız tarifle dolsun.

hamurlumerdane dedi ki...

çok teşekkür ederim

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

blogunuz hayirli ugurlu olsun insallah.. güzel paylasimlarda bulusmak dileyigle.. sevgi ve selamlarla..
hasret

hamurlumerdane dedi ki...

çok tşk ederim güzel dilekleriniz için sevgiler ........