16 Ağustos 2011 Salı
Ramazan ayının vazgeçilmezi Güllaç
Malzemeler
Güllaç yaprakları
3 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
çekilmiş ceviz
Süslemesi için
nar
çekilmiş antep fıstığı , ceviz, fındık
Yapılışı
yapraklar şekerli ılık sütle ıslatılarak tepsiye sarılır her yaprağı tepsiye sararken üzerine çekilmiş fındık veya ceviz serpilir en son kalan yaprağı da sarıp üzerini nar antep fıstığı veya fındık ile süsleyerek buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz (ceviz kararttığı için koymayabilirsiniz ) AFİYET OLSUN
Not : Servis yaparken üzerine gülsuyu serpebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
blogunuz hayırlı, postlarınız tarifle dolsun.
çok teşekkür ederim
blogunuz hayirli ugurlu olsun insallah.. güzel paylasimlarda bulusmak dileyigle.. sevgi ve selamlarla..
hasret
çok tşk ederim güzel dilekleriniz için sevgiler ........
Yorum Gönder