12 Aralık 2011 Pazartesi

ayva tatlısı






Malzemeler   
 3 adet ayva
2 su bardağı  tozşeker
yarım su bardağı su



Süslemesi için
 krem şanti
antep fıstığı  (çekilmiş)



Yapılışı
Ayvaları  iyice yıkayalım   yıkadıktan  sonra  soyup  ortadan  ikiye  bölelim  çekirdek  kısmını  iyice temizleyelim    temizledikten sonra   yıkayalım   ayvalarımızı   ısıya  dayanıklı    bir tepsiye  dizerek    üzerlerine tozşekerli  suyumuzu  ilave edelim     renginin  hafif  pembemsi olmasını isterseniz  içerisine  ayvanın çekirdeklerinden de atabilirsiniz  kısık ateşte  ayvalar  yumuşayıncaya  kadar pişirelim   ayvalarımız piştikten sonra soğumaya bırakalım    iyice soğuduktan sonra  üzerini krem şanti ve  çekilmiş antep fıstığı ile süsleyip  servis yapabiliriz  AFİYET OLSUN ......