26 Eylül 2011 Pazartesi
bezelyeli pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 kase bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Yapılışı
Pirinçleri iyice yıkayıp tencerede erittiğimiz yağımızın içerisinde 1-2 dk. kavuruyoruz bezelyeleri de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra içerisine kaynamış sudan 4 su bardağı ilave ediyoruz 2 çay kaşığı tuzuda döküp pilavımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz suyunu tamamen çektikten sonra ocağı söndürüp demlenmeye bırakıyoruz . Tencerenin üzerine kağıt havluda örtebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
bezelyeyide pilavıda çok severim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Bezelyenin en çok yakıştığı yerlerden biri.
Ellerine sağlık..
Yorum Gönder